Herstellingen

Wij herstellen alle merken van producten, ook al hebt u het product niet bij ons gekocht.

Volgende items kan u bij ons laten herstellen

- PC's (merk PC's alsook samengestelde PC"s)
- Laptops alle merken (Ook Apple toestellen)
- Tablets (Ook Apple toestellen)

Wat doen wij

Bij herstellingen brengen wij met de hoogste voorzichtigheid uw toestel terug in orde, softwarematig als hardwarematig.  Volgende herstellingen voeren wij uit:

Hardeware herstellingen:
- Scherm gebroken
- Toestel start niet meer op
- Gebroken aansluitingen
- Nieuwe hardware in toestel
- Allerhande andere hardware problemen

Software herstellingen:
- Virussen, spyware, malware,...
- Besturingssystemen opnieuw installeren (Windows, Linux,...)
- Fouten oplossen in software
- Software installeren
- Correcte Drivers installeren
- Toestel sneller maken
- Allerhande andere software problemen

Hebt u een probleem met installeren van routers, beveiligingscamera's, netwerkgerelateerde problemen,, printer,.... deze lossen wij ook voor u op.

Wij doen ons uiterste best om alle herstellingen zorgvuldig en zo snel mogelijk op te lossen.  Uiteraard zijn wij voor sommige herstellingen afhankelijk van de voorraad bij onze fabrikanten.

Als de herstelling klaar is nemen wij contact op met u als klant zodat u uw toesel op kan komen halen.  Blijft het toestel bij ons staan, en staat dit er 1 maand, dan nemen wij terug contact met u op.  Bij de 2de maand nemen wij opnieuw contact met u op en komt er een kost van 1 € per werkdag bij voor opslag.  Bij de 3de maand wordt er een laatste keer contact opgenomen.  Wordt het toestel dan niet afgehaald binnen de 14 dagen, doet u automatisch afstand van uw toestel en wordt deze zonder voorafgaande verwittiging automatisch eigendom van Dream PC zonder herroepmogelijkheden!

Spoedherstelling

Bij een spoedherstelling zorgen wij ervoor dat uw toestel binnen de 24 uur (exclusief zon-, maandag en feestdagen) hersteld is.  Er wordt rechtstreeks met de herstelling gestart zonder de klant van de eventuele prijs te informeren.  Indien wij moeten wachten op een onderdeel zorgen wij dat u met uw PC binnen de 24 uur toch verder kan werken (Dit is niet altijd mogelijk bij Laptops of Tablets, hiervan wordt u dan op de hoogte gebracht.)